Regenwaterputten in beton

Een regenwaterput in bijvoorbeeld beton wordt gebruikt voor het opslaan van regenwater. Het gebruik van regenwater zorgt voor een grote besparing op het budget voor water.

Waterkwaliteit in regenwaterput

Regenwater dat wordt opgeslaan in een betonnen regenput is veel minder hard dan leidingwater. Dit komt doordat er in regenwater een heel stuk minder kalk aanwezig is. Hierdoor is water uit een betonnen regenwaterput uitermate geschikt voor het sproeien van de tuin, het doorspoelen van toiletten en het schoonmaken van de auto.

Capaciteit regenwaterput

Een regenwaterput in beton bestaat in meerdere opslagcapaciteiten. De grootste betonnen regenwaterput is 20.000 liter. Er kunnen ook meerdere regenwaterputten met elkaar verbonden worden om zo de totale opslagcapaciteit van het volume aan regenwater te verhogen.

Filteren van regenwater

Alvorens het regenwater op te vangen en op te slaan in de regenwaterput wordt sterk aangeraden om het water eerst langs een filter te laten passeren. Deze filter zorgt er namelijk voor dat geen bladeren en ander mogelijk vuil in de betonnen regenwaterput terechtkomt.